REKLAM
haberler / 22-12-2023

Alman usulü patates salatası nasıl yapılır?



Alman usulü patates salatası, patates, bacon ve turşu gibi lezzetli malzemelerin bir araya geldiği geleneksel bir tariftir. İşte Alman usulü patates salatası yapmak için bir tarif:

Malzemeler:

- 1 kg taze patates
- 150 g bacon veya sosis (isteğe bağlı)
- 1 büyük soğan
- 3-4 tane turşu
- 2 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz
- Tuz, karabiber

Sos İçin:

- 3 yemek kaşığı sirkeli turşu suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz, karabiber

Yapılışı:

1. Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. İstediğiniz büyüklükte küp şeklinde doğrayın.

2. Bir tencerede su kaynatın ve doğranmış patatesleri bu suda haşlayın. Patatesler yumuşak olana kadar haşlanır, ancak çok fazla ezilmeden ideal bir kıvamda olmalıdır.

3. Haşlanmış patatesleri süzün ve soğumaya bırakın.

4. Bacon veya sosisi tavada kızartın. Tavada kızarmışsa, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.

5. Soğanı ince halkalar halinde doğrayın.

6. Turşuları küçük küpler halinde doğrayın.

7. Büyük bir karıştırma kabında, haşlanmış patatesleri, kızarmış bacon veya sosisi, doğranmış soğanı ve turşuları karıştırın.

8. Sos için, sirkeli turşu suyu, zeytinyağı, hardal, şeker, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.

9. Hazırladığınız sosu patates karışımına ekleyin ve tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.

10. Taze doğranmış maydanozu ekleyin ve tekrar karıştırın.

11. Alman usulü patates salatasını buzdolabında bir süre dinlendirin ve soğutun.

12. Servis yapmadan önce üzerine biraz taze doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Bana Sor

Turkiyenin Firma Bilgi Platformu

© Banasor.Gen.Tr. All Rights Reserved.