REKLAM
haberler / 22-12-2023

Yoğurtlu mayonezli patates salatası nasıl yapılır?



Yoğurtlu mayonezli patates salatası, hafif ve lezzetli bir alternatiftir. İşte bu tarif için gerekli malzemeler ve yapılışı:

Malzemeler:

- 4-5 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuz, karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Taze doğranmış yeşillikler (maydanoz, taze soğan, dereotu vb.)

Yapılışı:

1. Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. İstediğiniz büyüklükte küp şeklinde doğrayın.

2. Bir tencerede su kaynatın ve doğranmış patatesleri bu suda haşlayın. Patatesler yumuşak olana kadar haşlanır, ancak çok fazla ezilmeden ideal bir kıvamda olmalıdır.

3. Haşlanmış patatesleri süzün ve soğumaya bırakın.

4. Geniş bir karıştırma kabında süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı), hardal, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

5. Zeytinyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

6. Soğuyan patatesleri yoğurtlu karışıma ekleyin ve dikkatlice karıştırın.

7. İsteğe bağlı olarak taze doğranmış yeşillikleri ekleyin. Maydanoz, taze soğan veya dereotu gibi yeşillikler kullanabilirsiniz.

8. Yoğurtlu mayonezli patates salatasını buzdolabında bir süre dinlendirin ve soğutun.

9. Servis yapmadan önce üzerine biraz taze doğranmış yeşillikler ekleyebilirsiniz.

Not: Tarife kişisel dokunuşlar ekleyerek, damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!


Bana Sor

Turkiyenin Firma Bilgi Platformu

© Banasor.Gen.Tr. All Rights Reserved.