REKLAM
haberler / 22-12-2023

Viyana usulü patates salatası nasıl yapılır?



Viyana usulü patates salatası, klasik bir Avusturya tarifi olup lezzetli bir yan yemektir. İşte Viyana usulü patates salatası yapmak için kullanabileceğiniz bir tarif:

Malzemeler:

- 1 kg orta boy patates
- 1 büyük soğan
- 1/2 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı beyaz sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı bitkisel yağ (ayçiçek yağı veya mısır yağı)
- Taze doğranmış maydanoz (servis için)

Yapılışı:

1. Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. İstediğiniz büyüklükte küp şeklinde doğrayın.

2. Bir tencerede su kaynatın ve doğranmış patatesleri bu suda haşlayın. Patatesler yumuşak olana kadar haşlanır, ancak çok fazla ezilmeden ideal bir kıvamda olmalıdır.

3. Ayrı bir tencerede sütü, beyaz sirkeyi, tuzu ve şekeri ısıtın. Karışım kaynadığında ocaktan alın.

4. Haşlanmış patatesleri süzün ve sıcakken hemen sirke-süt karışımını üzerine ekleyin. Karıştırarak patateslere yedirin.

5. Soğanı ince halkalar halinde doğrayın.

6. Bir tavada bitkisel yağı ısıtın ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun.

7. Kavrulmuş soğanları patateslere ekleyin ve karıştırın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

8. Viyana usulü patates salatasını buzdolabında bir süre dinlendirin ve soğutun.

9. Servis yapmadan önce üzerine taze doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Bu tarifle Viyana usulü patates salatasını evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!


Bana Sor

Turkiyenin Firma Bilgi Platformu

© Banasor.Gen.Tr. All Rights Reserved.